Egyre fényesebben csillog az arany és az ezüst


A részvénypiaci gyengülés az aranyra és az esütre is jó hatással van - áll Ole Hansen, a Saxo Bank árupiaci stratégájának elemzésében.

 

Jó hatással vannak rájuk a negatív kamatok

Európában a Brexit miatti aggodalmak továbbra is nyomás alatt tartják a fontot és az eurót, míg az Egyesült Államokban a Fed Nyíltpiaci Bizottsága óvatoskodásának köszönhetően tovább csökkentek a kamatemelésre vonatkozó várakozások.

A devizapiaci hektikus mozgások a részvénypiacon gyengülést okoztak, ami támogatta az aranyat, amelyre – akárcsak az ezüstre – igen jó hatással vannak a negatív kamatok, és ezt a legutóbbi jelentésében az Arany Világtanács is kiemeli.

A negatív kamatok ideje

Az arany a januári emelkedését követően csaknem két hónapja oldalazó mozgást végez. A piac közben azon tanakodik, hogy itt van-e az ideje, hogy a befektetők realizálják az év elejei látványos áremelkedés profitját. Ez különösen annak fényében megfontolandó, hogy tavaly az év elejei erős kezdet után az arany visszaesett, és az év további részében is csökkenő trendben volt.

gold0212

Az egyik legfőbb indoka annak, hogy ez idén másként történik majd, a negatív kamatok alkalmazása Európában és Japánban. Ezzel kapcsolatban jegyzi meg az Arany Világtanács, hogy „a történelem megmutatta, hogy az alacsony kamatlábak időszakában az arany hozama általában több mint kétszer akkora, mint a hosszú távon tapasztalt átlaghozam.”

Nagy potenciál lehet az aranyban

A második negyedévre vonatkozó, a múlt hét elején kiadott kitekintésünkben hangsúlyoztuk, hogy nagy növekedési potenciál lehet az aranyban, egy konszolidációs periódust követően. A dollár gyengülése, a részvénypiacokon a volatilitás növekedése, és különösen a negatív kamatlábak miatt újra megnövekedhet az érdeklődés az arany és az ezüst iránt, és ez korábban történhet meg, mint ahogy sokan várják.

Rövidtávon két fontos ellenállási szintet látunk az aranynál. Az első az 1.245 dollár/uncia szint, amely amellett, hogy a legújabb lokális csúcs, egyben a márciusi esés 50 százalékos ledolgozását is jelenti. E fölött egy fontosabb szint található, az 1.255 dollár/uncia – 61,8 százalékos korrekciója a márciusi esésnek -, amely már jelezné a további növekedési lehetőséget is. A legfontosabb támaszszint 1.165 USD/oz és 1.195 USD/oz között maradt.

( Forrás: tozsdeforum.hu )

Egyszerűen fogalmazva a nemesfémek a „nemes” jelzőjüket azért kapták, mert nemes tulajdonságokkal rendelkeznek. A civilizáció évezredekben mérhető történetében az emberek sorsát végigkísérte és döntően befolyásolta egy ritka, gyönyörű, és nemes tulajdonságokkal bíró fém, az arany.

A befektetési arany piaca folyamatos fejlődés alatt áll a világban és Magyarországon egyaránt. A befektetési arany áfa és adómentes – az Európai Uniós irányelvekkel összhangban. Befektetőink számára teljes mértékben és biztonsággal garantált a közvetítésünk által vásárolt aranytömb eredete és annak minősége!

A gyakran ismételt kérdések között további információkat tudhat meg a befektetésekről és egyéb hasznos tudnivalókról. Néhány közülük:

    Mik a befektetési arany ismérvei?
    Mitől függ az arany ára?
    Mi a karát?
    Mennyi egy uncia?

Kapcsolat


    Tel: +36-88-565-805
    Fax: +36-88-565-806
    Email: info@fourgates.hu

Mentsd el a mobilodra névjegykártyánk a QR kód segítségével!

qrcode