X
További információra lenne szüksége?
Kérjen ingyenes visszahívást!A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező

88-565-805 info@fourgates.hu 8200 Veszprém, Radnóti tér 2/A (Veszprémber irodaház, 2.emelet)

Miért Four Gates?

Ugyan egész Európában jellemző az arany kereskedelme, hazánkban a legtöbben nem ismerik a befektetési arany fogalmát. Amikor aranyról beszélünk, elsősorban az ékszerek jutnak eszünkbe, azonban a befektetési arany tisztaságában és feldolgozottságában is messze áll az ékszerektől.

Mitől lesz „befektetési” az arany?

Befektetési aranynak az úgynevezett „négykilences” 999,9 ezrelék tisztaságú színaranyat nevezzük.
Ez a tisztaság biztosítja az arany értékét, hiszen az ilyen aranytömbök a világ minden pontján azonos értéket képviselnek.

Minden befektetési arany lapka vagy rúd 24 karátos, ezzel szemben az ékszerek általában nem színaranyból készülnek a tartósság érdekében.

De hogyan lesz aranyunk?

Két utat mutatunk be: az első, hogy az ügyfél bemegy a boltba és választ magának egy tömböt, aminek a súlya lehet 2, 5, 10, 20, 50, 100, 250, 500 vagy 1000 gramm. Ilyenkor a kereskedő az aranyat megőrzi igény esetén, vagy az aranyat hazavisszük.

Fontos figyelembe venni, hogy minél kisebb súlyú lapkát választunk, annyival drágább lesz a grammonkénti ár! Gondoljunk csak bele, egy 1kg-os tömböt egyszer kell legyártania a finomítónak, míg 1000x 1 grammot ezerszer.

Tételezzük fel, hogy van otthon egy 250 grammos címletünk, amiben megtakarított 4 millió forintunkat tartjuk. Egészen nagy címletet sikerült vásárolnunk, jó gramm árat kaptunk. Optimális helyzet? Nem mindig!

Gondoljunk bele, ha történik egy vismajor helyzet, és javíttatnunk kell az autónkat, vagy felmerül egy pár százezres költség.

Ilyenkor az aranyat el kell adnunk, amivel az a probléma, hogy ilyenkor az egész címletet értékesítenünk kell hiába csak 400 ezer forintra van szükségünk.

Tegyük fel, hogy kifizettük a felmerülő költségeinket, és újra aranyat szeretnénk vásárolni.

Ilyenkor a vételi és eladási ár közötti különbséget sajnos a mi pénztárcánkból kell megfizeti, ráadásul a maradék pénzünkből már csak több kisebb címletet tudunk vásárolni, ami ahogy fentebb írtuk drágább, hiszen nagyobb az előállítási költség.

Mi van akkor, ha csak havonta pl. 30 000 Forintot szeretnénk megtakarítani? Sajnos bajban vagyunk, hiszen a magyar vonatkozó jogszabály kimondja, hogy csak az 1 gramm feletti címlet áfa és illetékmentes, emiatt vagy spórolunk egy nagyobb címletre, vagy a Four Gates-et válasszuk!

Nézzük meg a másik utat!

A Four Gates-nél 12 év tapasztalatával, és ügyfeleink visszajelzésével alkottuk meg a század gramm alapú termékeket, aminek a lényege, hogy ügyfeleink aranyvásárlásra fordított pénzének 100%-áért aranyat vásárolunk.

Havi 30 000 Ft megtakarítás esetén, mai árfolyamon (a cikk írásának időpontjában 1 Gramm Kinebar befektetési arany ára átlagosan 60,52€, azaz 21 787 Ft) 1,38 gramm befektetési aranyat vásárolunk az ügyfelünknek.

Az igazság az, hogy ennél többet! Ugyanis minden megtakarításunkra bónuszt adunk, amit fizikai aranyban írunk jóvá. Ez azt jelenti, hogy 105% bónusszal már 1,45, 10% bónusszal pedig 1,51 gramm aranya lesz!

A bónusz minden vásárlás után jóváíródik az ügyfeleink arany egyenlegén, ez szolgáltatástól függően súlyos grammokat jelent a futamidő végén!

Természetesen az arany 100%-ban az ügyfél tulajdonát képezi, kérésre a címletet kiszállítjuk, egyéb esetben egy magas biztonságú trezorban őrizzük.

Az előző példánál maradva, ha egy Four Gates megtakarítási számlán képeztünk 250 gramm aranytartalékot, és 400 000 Forintra van szükségünk, akkor elég pontosan ebben az értékben aranyat értékesítenünk, nem szükséges eladnunk az egész aranytartalékot.

Ilyenkor az eladási és vételi árfolyam közti (minket negatívan érintő) árkülönbözetet csak az értékesített mennyiség után realizáljuk.

Így könnyen észrevehető, hogy milyen előnyökkel járhat egy század gramm alapú megtakarítás a lapkákkal szemben.

Végezzen kalkulációt, és nézze meg, mire képes az arany!

Likviditás

LikviditásMegnézem
Magasabb hozam

Magasabb hozamMegnézem
Alacsony költségek

Alacsony költségekMegnézem
Bónusz

BónuszMegnézem
Rugalmasság

RugalmasságMegnézem