Mitől függ az arany ára?

Az arany a világon gyakorlatilag 24 órában kereskedik, szinte megállás nélkül, a termék likviditása, - tehát azonnali készpénzre váltása többek között ennek köszönhetően sem probléma. A Hong-Kong, New York, London, Sydney tengely piac nyitásai és zárásai időben összeérnek. Azonban minden nap két alkalommal 11:00-kor és 16:00-kor Londonban az aznapi kereskedési adatok alapján megállapítják az arany elszámoló árát, azt az ún. „London Gold Fixinget”, amelyen a nagy aranykereskedők beértékelik a készleteiket. Ez az ár EUR-ban, illetve USD-ban kerül meghatározásra. Tehát akkor, amikor Ön aranyat vásárol az éppen aktuális árat legalább három tényező befolyásolja. Az egyik az arany világpiaci ára, a másik az EUR/USD, a harmadik pedig az EUR/HUF árfolyama.

Egyszerűen fogalmazva a nemesfémek a „nemes” jelzőjüket azért kapták, mert nemes tulajdonságokkal rendelkeznek. A civilizáció évezredekben mérhető történetében az emberek sorsát végigkísérte és döntően befolyásolta egy ritka, gyönyörű, és nemes tulajdonságokkal bíró fém, az arany.

A befektetési arany piaca folyamatos fejlődés alatt áll a világban és Magyarországon egyaránt. A befektetési arany áfa és adómentes – az Európai Uniós irányelvekkel összhangban. Befektetőink számára teljes mértékben és biztonsággal garantált a közvetítésünk által vásárolt aranytömb eredete és annak minősége!

A gyakran ismételt kérdések között további információkat tudhat meg a befektetésekről és egyéb hasznos tudnivalókról. Néhány közülük:

    Mik a befektetési arany ismérvei?
    Mitől függ az arany ára?
    Mi a karát?
    Mennyi egy uncia?

Kapcsolat


    Tel: +36-88-565-805
    Fax: +36-88-565-806
    Email: info@fourgates.hu

Mentsd el a mobilodra névjegykártyánk a QR kód segítségével!

qrcode