AHOL A PAPÍR ARANNYÁ VÁLIK...

Nyugdíj

Ön is szeretne felhőtlen, boldog nyugdíjas éveket?
ÉRDEKEL

Gyermekünk jövője a tét!

ÉRDEKEL

Vagyonépítés

Biztos gyarapodás
ÉRDEKEL

Megoldás - Four Gates

Ahol a papír arannyá válik!
ÉRDEKEL

Miért arany

Túlélés, biztonság, kincsképzés. Évezredek óta.
ÉRDEKEL

Mikor éri el az 1700-as szintet az arany ára?

Egy hét alatt átfogalmazódott a kérdés, mivel az unciánkénti 1600 dolláros szintet tartósan és jelentősen meghaladta az ár
2020-02-24 16:55:00
December közepén ismertettük a Goldman Sachs előrejelzését, mely szerint márciusra az arany ára eléri az 1600 dollárt unciánként. Február 8-án már 1610 dollárral 2013 óta legmagasabb értékre ugrott. Egy hete sincs, hogy az arany önálló életre kelt; szárnyalását a kedvező feldolgozóipari, beszállítói sem fogták vissza. Az elemzőket az elmúlt napok folyamati miatt már az érdekli, hogy mikor töri át az 1700 dollárt a nemesfém ára.
 
Az indok kézenfekvőnek látszik; amikor valamilyen válság miatt sok ember kerül veszélybe, a menekülő eszköz felértékelődik. Vélhetően a tartós és jócskán 1600 dollár feletti árra hatott a koronavírus európai megjelenése is, hiszen Olaszországban több mint 200 ember fertőződött meg eddig az új típusú koronavírussal (COVID-19), és hatan vesztették életüket a fertőzés miatt.
 
A Kitco is feltette a kérdést:
Az arany következő ára 1700 dollár lesz? Rövid távon lehetséges – mondják az elemzők
 
Egy hete az arany az értékes 1600 dolláros szint fölé robbant, és friss 7 éves csúcsot ért el. A folyamat hátterében a koronavírus gazdasági visszaesésével kapcsolatos megújult aggodalmak lehetnek.
Az arany felé halad, annyira, hogy az elmúlt hat hónap legjobb heti zárását produkálta, mivel az áprilisra a Comex (lsd. Megjegyzés) arany határidős ügyletei 1.747,20 dollár értékre, 1,65% -kal növekednek.
 
A piac figyelme a gazdaság egészségére, a Covid-19 Kínán kívüli elterjedésére és a vírus által okozott lehetséges globális gazdasági csapadékra irányul.
Az USA részvényei eladták, amikor a kereskedők egy sor negatív gazdasági híreket emészttek fel, beleértve a kínai autók eladásainak februári 92% -át zuhanását, a dél-koreai és japán koronavírus-esetek növekedését, valamint az USA-ból kiábrándító gyors PMI-számakat.
A piac figyelme a gazdaság egészségére, a Covid-19 Kínán kívüli elterjedésére és a vírus által okozott lehetséges globális gazdasági csapadékra irányul. Az USA részvényeit eladták, amikor a kereskedők egy sor negatív gazdasági hírről számoltak be, köztük a kínai autók eladásainak februári zuhanásáról, valamint az amerikai, kiábrándító gyors PMI (lsd. Megjegyzés) számadatok miatt.
 
Új szinten az arany
 
Az arany továbbra is jól támogatott ezen a magas szinten, és az elemzők nem zárják ki a további hasznot, emelkedést a közeljövőben.
„A táblázatok alapján egyelőre elég erősnek tűnik a szint. Kitörtünk a régi, 1.613 dolláros körüli csúcsról, ami január elején volt a régi csúcs. Ha ilyen áttörést hajt végre az arany, általában az összes rendszer- és műszaki alap hozzáadódik hosszú pozícióikhoz. Tehát ez részben műszaki vásárlás”- mondta Edward Meir, az ED&F Man Capital Markets elemzője. "A mai előrehaladás a gyengébb globális részvénypiacokon is figyelembe vehető, különösen itt az Egyesült Államokban."
Az arany következő szintjeit tekintve Meir az 1.700 dollárt emelte ki a következő „rövid távú” célpontként. Ez egy nagy lépés a készletekkel szemben, és ha ez pontosan történik, akkor az aranynak még jobban kell erősödnie – jegyezte meg Meir.
 
 
Megjegyzés:
Comex: Commodity Exchange, New Yorki árutőzsde egy részlege
PMI: Purchasing Managers Index, egy nemzet, vagy régió gazdasági állapotának egyik jelzőértéke, amely a gazdasági aktivitást mutatja)
 
kitco.com/Nyitrai Monika GREAT GOLD Marketing Kft.