AHOL A PAPÍR ARANNYÁ VÁLIK...

Nyugdíj

Ön is szeretne felhőtlen, boldog nyugdíjas éveket?
ÉRDEKEL

Gyermekünk jövője a tét!

ÉRDEKEL

Vagyonépítés

Biztos gyarapodás
ÉRDEKEL

Megoldás - Four Gates

Ahol a papír arannyá válik!
ÉRDEKEL

Miért arany

Túlélés, biztonság, kincsképzés. Évezredek óta.
ÉRDEKEL

Kilőtt az arany ára

2013 óta a legmagasabb szintet, unciánként 1610 dollárt is elérte az árfolyam
2020-01-08 10:00:00
December közepén adtunk hírt a Goldman Sachs előrejelzéséről, melyben március végéig az aranyár 9%-os emelkedését, az 1600 dolláros unciánkénti árat vetítették előre. A fokozott politikai bizonytalanságot jelölték meg az egyik fő indoknak, hiszen az mindig erősíti a tradicionális menekülőeszköz iránti igényt – felhajtva ezzel az árat.
 
A világpolitikai helyzet változása meggyorsította a jóslat beteljesülését. Az amerikai erők által használt két iraki támaszpont ellen végrehajtott iráni rakétacsapások mellett a térségben élezte a nyugtalanságot a Teherán közelében tisztázatlan okok miatt lezuhant ukrán utasszállító gép lezuhanása.
A nemzetközi piacok reagálása rendkívül gyors volt; nem sokkal 8 óra után a Brent hordónkénti olajára 65 centtel (0,95 százalékkal) 68,92 dollárra emelkedett. A kockázatos időszakok elsődleges menedéke, az értékét mindig megőrző arany unciánkénti ára délutánra még magasabb drágulással, 1610 dollár feletti értéket is elért – ez 2013 márciusa óta a legmagasabb szint.
 
goldprice.org/Nyitrai Monika GREAT GOLD Marketing Kft.