AHOL A PAPÍR ARANNYÁ VÁLIK...

Nyugdíj

Ön is szeretne felhőtlen, boldog nyugdíjas éveket?
ÉRDEKEL

Gyermekünk jövője a tét!

ÉRDEKEL

Vagyonépítés

Biztos gyarapodás
ÉRDEKEL

Megoldás - Four Gates

Ahol a papír arannyá válik!
ÉRDEKEL

Miért arany

Túlélés, biztonság, kincsképzés. Évezredek óta.
ÉRDEKEL

David Rosenberg: 2020-ban az arany a befektetési portfólió biztosítéka

Interjú a Rosenberg Research and Associates közgazdasági és stratégiai vezetőjével.
2020-01-07 10:29:00
 
A Rosenberg Research and Associates közgazdasági és stratégiai vezetőjével a Kitco News készített interjút.
 
Az aranynak a portfólió szerves részét kell képeznie, mivel a befektetők arra törekednek, hogy kemény eszközökkel megvédjék magukat a küszöbön álló gazdasági lassulás ellen - állítja a piaci stratéga.
A Kitco News telefonos interjújában David Rosenberg, a Rosenberg Research and Associates vezető közgazdásza és stratégiai elemzője elmondta, hogy az arany vonzó biztonságos menedéket jelent, mivel úgy látja, hogy a nemesfém belép a bikapiacra.
Rosenberg optimista az arany vonatkozásában, mivel továbbra is növekvő kockázatot lát a részvénypiaci korrekcióval kapcsolatban.
 
"A gazdasági alapvető tényezői nagyon régóta nem mozgatják ezt a részvénypiacot" - mondta. „Ez nagyrészt likviditási, lendület- és hangulatvezérelt piac. Nézzünk szembe a tényekkel - az alapok meglehetősen szegények.”
Noha az adatok egy része, különösen a munkaerőpiacon, hozzájárult a gazdasági félelmek enyhítéséhez, Rosenberg szerint a befektetőknek az újságok címsorain túl kell nézniük, mivel egyes elemek nem festenek optimista képet.
 
A fogyasztói fogyasztáson kívül az USA gazdaságának üzleti oldala kevés növekedést mutat. Ez a gyenge növekedés nem indokolja a jövőbeli gazdasági növekedést - mondta.
"Ha megnézzük a GDP 30% -át, az Egyesült Államok gazdasága egy ideje nem növekszik. A gazdaság szélessége nagyon gyenge."
A 2020-as recesszió esélyét vizsgálva Rosenberg elmondta, hogy a fenyegetés fokozódik, mivel a Fed tavaly nyáron háromszor csökkentve nem volt képes megbirkózni a 2018-ban bekövetkezett túlzott mértékű károkkal. Hozzátette, hogy a kereskedelmi háború a gyenge globális növekedéshez is hozzájárult.
 
Noha a kormány január 15-én előkészíti a kereskedelmi megállapodás első fázisának aláírását Kínával, ez nem lesz elegendő a gazdasági növekedés fellendítéséhez. Az USA gazdaságát egy ember egészségéhez hasonlítva Rosenberg azt mondta, hogy bár a test ép, sok részén fájdalom van.
 
Arról, hogy a befektetők hogyan tudnak felkészülni 2020-ra és az elkövetkező évekre, Rosenberg elmondta, hogy szereti a menedék eszközöket, mint például a kincstárakat; ugyanakkor hozzátette, hogy a befektetőknek más szinten kell vizsgálniuk a kötvényvásárlást. "Szeretek biztosítási kötvényeket birtokolni. A globális gazdaságot továbbra is instabil egyensúlyban látom. Biztosítási kötvényt akarok a rossz dolgok ellen” – mondta.
Portfóliójában szerepelnek a hosszú lejáratú államkötvények, a jelenlegi piaci környezettel anticiklusos vállalati kötvények, valamint olyan kemény eszközök, mint az arany és az ingatlan.
 
„Nem a mennyiségről, hanem a minőségről van szó. Ezen a ponton csak a legjobb ötleteket szeretnéd a portfóliódban. Még a legrosszabb recesszióban is lehet valamit vásárolni, de ezen értékeléseknél rendkívül szelektívnek kell lennie."
"Ha három-öt évre előre tekintünk, érdemes megnézni az aranyat és más kemény eszközöket."
 
 
Kitco News/Nyitrai Monika GREAT GOLD Marketing Kft.
 
A cikk eredeti, teljes szövege elérhető itt:
https://www.kitco.com/news/2020-01-07/Gold-looks-good-as-insurance-in-a-2020-investment-portfolio-David-Rosenberg.html