AHOL A PAPÍR ARANNYÁ VÁLIK...

Nyugdíj

Ön is szeretne felhőtlen, boldog nyugdíjas éveket?
ÉRDEKEL

Gyermekünk jövője a tét!

ÉRDEKEL

Vagyonépítés

Biztos gyarapodás
ÉRDEKEL

Megoldás - Four Gates

Ahol a papír arannyá válik!
ÉRDEKEL

Miért arany

Túlélés, biztonság, kincsképzés. Évezredek óta.
ÉRDEKEL

Az arany visszatért: 1730 dollár felett az unciánkénti árfolyam

The Telegraph: továbbra is a sárga fém uralja majd a biztonságos menedék terepét
2020-04-14 17:41:00
 
Az arany továbbra is a végső, biztonságos menedék. A magasabb árak felé vezető út rövidebb lehet, ám az út mentén számos akadály áll fenn - állítja Tom Stevenson a The Telegraphtól.
Senki sem várhatja el, hogy az arany ára könnyedén magasabbra emelkedik. A 2013-ban elért 1822 dollár feletti új rekordok előrejelzései valószínűnek bizonyulhatnak, de az odáig vezető út vélhetően ingatag lesz. Még egy nulla kamatlábú környezetben is a jövedelem hiánya indokolja az aranyba történő befektetés előtti habozást” - mondta Stevenson egy hétfőn közzétett cikkben. Ezenkívül az amerikai dollár erősödése további ellenkező irányba terelheti a sárga fémet - tette hozzá.
 
Az arany, a kötvények és a részvények pár hete párhuzamosan estek egymással, ami jelezte, hogy a befektetők a készpénzfelvételre voksoltak, és „amit csak tudtak, és nem válogattak”.
Az ellátási lánc zavara tovább bonyolította az aranyár késői mozgását. „100 év alatt először zárták be a koronavírussal sújtott Lombardia határához közeli nagy svájci finomítókat.”
A teljes repülőgépflották földön tartása megnehezíti az arany szállítását oda, ahova szükséges. Akár fizikai vásárláshoz, akár pénzügyi eszközök, például tőzsdén kereskedett áruk támogatásához”- mondta.
Stevenson kiemelte, hogy az arany ára hétfőn 2,4% -kal emelkedett, utoljára unciánkénti 1.726,40 dollárral kereskedtek, ami a legmagasabb hét év alatt.
Nem meglepő, hogy az arany visszatért a divatba manapság. A nemesfémek online piaca, a BullionVault szerint február és március között megkétszereződött azoknak a száma, akik fizikai aranyat vásároltak azon a platformon” - mondta.
 
 
David Lin/KitcoNews/Nyitrai Monika GREAT GOLD Marketing Kft.