AHOL A PAPÍR ARANNYÁ VÁLIK...

Nyugdíj

Ön is szeretne felhőtlen, boldog nyugdíjas éveket?
ÉRDEKEL

Gyermekünk jövője a tét!

ÉRDEKEL

Vagyonépítés

Biztos gyarapodás
ÉRDEKEL

Megoldás - Four Gates

Ahol a papír arannyá válik!
ÉRDEKEL

Miért arany

Túlélés, biztonság, kincsképzés. Évezredek óta.
ÉRDEKEL

A történelmi csúcshoz közelít az arany ára

1865,9 dolláros árfolyamával az arany egyre gyorsabb tempóban közeledik az 1921,2 dolláros, történelmi csúcshoz. Mindez élénk, jó hangulatú tőzsde mellett történik!
2020-07-22 13:47:00
Tőzsdei zuhanás esetén növekedett korábban ilyen tempóban az arany, mint menekülési eszköz iránt a kereslet. A tőzsde viszont jelenleg élénk, jó hangulatú kereskedést folytat. Ezért az, hogy a történelmi árfolyamhatár szintje egyre elérhetőbb közelségbe kerül, különös jelentőséggel bír.
 
Az elmúlt hetekben – a korábbi, nyári időszakra vonatkozó lanyhulás jelzése ellenére – a járványhelyzet erőteljesen rosszabbodott, a koronavírusos esetszámok jelentősen emelkedtek. Úgy tűnik, hogy a vírusnak elvben nem kedvező, kimondottan meleg időjárás hatását messze felülmúlta az emberek tömeges szabad mozgása, személyes kontaktusa és közelsége az üdülőhelyeken, nagyvárosokban.
 
A befektetők figyelme az Egyesült Államokra irányul, nemcsak a gyengébb dollár, a negatív reálkamatlábak miatt. Az, hogy az EU-csúcson a helyreállítási alapról döntés született – még ha a részletek kidolgozása a későbbiekben történik is meg – az amerikai kormány felé is erősíti az elvárást, hogy a jelenlegi lassú növekedés mellett milyen gazdasági és pénzügyi élénkítő eszközökkel segíti a kilábalást.
 
Az arany árának jövőbeli mozgására vonatkozóan emlékeztettünk korábbi cikkünkben arra, hogyan nyilatkozott Dr. Fauci. Arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok - Európával ellentétben - még mindig térdig van az első vírushullámban. Amíg oltást nem hoznak létre, ez a járvány számolhatatlan ideig elhúzódhat.
 
Lényeges hosszú távon az is, hogy a válság visszatérő gazdasági jelenség. Amennyiben – reméljük minél később – bekövetkezik, a koronavírus által okozott recessziós hatások miatt meggyengült gazdaságok nehezebben lábalnak ki. Az arany ára igazából a tőzsde zuhanásakor szokott a jelenlegi tempóban emelkedni, csúcsokat elérni.
 
 
Nyitrai Monika GREAT GOLD Marketing Kft.
 
Fotó: Kitco News