AHOL A PAPÍR ARANNYÁ VÁLIK...

Nyugdíj

Ön is szeretne felhőtlen, boldog nyugdíjas éveket?
ÉRDEKEL

Gyermekünk jövője a tét!

ÉRDEKEL

Vagyonépítés

Biztos gyarapodás
ÉRDEKEL

Megoldás - Four Gates

Ahol a papír arannyá válik!
ÉRDEKEL

Miért arany

Túlélés, biztonság, kincsképzés. Évezredek óta.
ÉRDEKEL

A Goldman Sachs márciusra az arany drágulását várja

A befektetési bank elemzői szerint 9 százalékkal, 1600 dollárra emelkedhet a nemesfém unciánkénti árfolyama.
2019-12-15 08:56:00
2020. március végére a Goldman Sachs szakértői az aranyár 9% -kal emelkedő szárnyalását várja. Az indok, hogy a befektetők tartanak Trump kereskedelmi háborújától és a recessziótól. A fokozott politikai bizonytalanság pedig erősíteni fogja az arany, mint menedékeszköz iránti igényt.
 
10 tényező miatt emelkedhet az arany ára
  • Az USA és Kína közötti kereskedelmi háború és más kereskedelmi viták, a jövő évi amerikai választások, a Hongkongban és másutt zajló tüntetések, valamint az egyenlőtlenség és a vagyon újraelosztásának támogatása iránti növekvő aggodalmak miatt fennálló politikai bizonytalanság.
  • A recessziótól való félelem a rekord alacsony amerikai munkanélküliség és a fordított hozamgörbe miatt – ezek a közelgő recesszió megbízható mutatói.
  • A fejlett országokban a háztartások nagyobb megtakarítása - az alacsonyabb globális beruházással párosulva - megtakarítási összevont eredményt eredményezett, így több embernek maradt tartalék készpénz az aranyra.
  • A negatív kamatlábak korlátozhatják a kötvények értékelési lehetőségét, vonzóbbá tehetik az aranyat, mivel az elválaszthatja a kamatlábaktól és felülmúlhatja azokat a következő recesszió idején.
  • A politikai bizonytalanság és a gyengébb fogyasztói bizalom miatt jövőre valószínűleg esnek az értékpapírok. Az arany profitálhat, mivel a befektetők számára általános menedék, fedezeti ügylet, és idővel negatívan korrelál a részvényekkel.
  • A megnövekedett vagyon növeli az aranykeresletet az ékszerekben, az iparban és a befektetésekben is. Az Goldman közgazdászai arra számítanak, hogy a feltörekvő piacgazdaságok, amelyek a globális aranyvásárlások nagy részét teszik ki, 2024-ig évente átlagosan 7,8% -kal növekednek.
  • A bányacégek éves termelése várhatóan évente csak 2% -kal növekszik.
  • A feltörekvő piacokon a GDP növekedésének "vagyonhatása" az arany árát az elkövetkező években évi 4,6% -kal növelheti.
  • A központi bankok elérhetik idén a rekord 750 tonnás aranyvásárlást. Jövőre további 650 tonnát vásárolhatnak, támogatva a magasabb aranyárat.
  • A modern monetáris elmélet (MMT) szélesebb körű megvitatása, amely nagyobb kormányzati költségvetési hiányt céloz meg, erősítheti a valuta leértékelődésétől való félelmet és növelheti az arany iránti igényt.
 
markets.businessinsider/Nyitrai Monika GREAT GOLD Marketing Kft.
 
A cikk eredeti, teljes szövege elérhető itt:
https://markets.businessinsider.com/news/stocks/10-reasons-goldman-sachs-gold-price-rise-9-percent-2020-2019-12-1028746941