AHOL A PAPÍR ARANNYÁ VÁLIK...

Nyugdíj

Ön is szeretne felhőtlen, boldog nyugdíjas éveket?
ÉRDEKEL

Gyermekünk jövője a tét!

ÉRDEKEL

Vagyonépítés

Biztos gyarapodás
ÉRDEKEL

Megoldás - Four Gates

Ahol a papír arannyá válik!
ÉRDEKEL

Miért arany

Túlélés, biztonság, kincsképzés. Évezredek óta.
ÉRDEKEL

9 éves csúcson, 1810 dollár feletti árfolyamon az arany

Felhördült a piac, amikor az arany árfolyama elérte a 2011-ben jegyzett 1800 dolláros szintet, majd meg is haladta ezt a technikai ellenállási szintet (1817,59). Az áremelkedést jelző elemzői jóslatok jóval korábban megvalósulnak.
2020-07-08 18:54:00
 
Az arany - mint biztonságos menedék - iránti keresletet a Covid-19 fertőzések növekedése és a központi bankok hosszabb távú intézkedési miatt felmerülő aggodalmak erősítik. Az 1800 dolláros árfolyam kulcs ellenállási szintnek minősült, ezt haladta meg a nemesfém az elmúlt 48 órában.
 
Vélhetően a Covid-19 esetek riasztó növekedése egyes országokban - köztük az Egyesült Államokban - csökkentette a kereskedők és a befektetők kockázatvállalási hajlandóságát. Az USA kedden napi 60 000 új Covid esetről számolt be.
Egyéb hírek szerint Trump elnök most az Egyesült Államok kormányzóit sürgette, hogy ősszel nyissanak állami iskolákat annak érdekében, hogy az USA gazdaságát újra megnyissák.
 
Az Egyesült Államok hozzávetőlegesen 6 trillió dollárt különített el a Pénzügyminisztérium által végrehajtott segélycsomagok és a Federal Reserve (amerikai jegybank) jelenlegi intézkedései révén. Globális szinten a központi bankok óriási likviditást is biztosítottak monetáris politikájuk révén.
Nyilvánvaló azonban, hogy minél hosszabb ideig tart a világjárvány, annál nagyobb költségekre lesz szükség annak biztosításához, hogy mind a segélycsomagok rendelkezésre álljanak a rászorulók számára, mind a szükséges monetáris kiadások is a gazdasági fellendülés elősegítéséhez.
Emellett súlyos tény, hogy a globális világjárvány a vártnál sokkal hosszabb ideig aktív maradhat. Kitco interjúban Dr. Fauci arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok - Európával ellentétben - még mindig térdig van az első hullámban. Amíg egy oltást nem hoznak létre, ez a járvány számolhatatlan ideig elhúzódhat.
 
Sok elemző szerint a piaci szereplők és a kereskedők továbbra is aggódnak az elkerülhetetlen, a világ országainak kiadásain alapuló pénzügyi hatások és gazdasági visszaesések miatt.
Megállapítják azt is, hogy a tőzsdei mozgásokat nagyrészt a befektetők értékelései indítják el - más befektetők hírekre való reagálásai, nem pedig a hírek miatt.
 
 A korábban közölt előrejelzések a vártnál hamarabb teljesültek
 
Tavaly decemberben közöltük, hogy a Godlman Sachs márciusra 1600 dolláros árfolyamot jósolt, február 8-án meghaladta ezt a szintet:
https://fourgates.hu/article/a-goldman-sachs-marciusra-az-arany-dragulasat-varja

Márciusban megírtuk, hogy a GoldSilver elemzői idén 1700-1800 dollárt vártak, alig túl az év első felén ez is megvalósult:
https://fourgates.hu/article/iden-1700-1800-dollaros-valsag-eseten-2000-ot-ev-mulva-3000-8000-dollaros-arat-valoszinusit-a-goldsilver-elemz
 
Áprilisban Peter Grosskopf, a Sprott Inc. vezérigazgatója arra számított, hogy jövő év elejére 2000 dollár felett is lehet az arany unciánkénti árfolyama – erős lépésekben haladunk efelé:
https://fourgates.hu/article/2000-dollaros-aranyarfolyam
 
 Kitco News/Nyitrai Monika GREAT GOLD Marketing Kft.