Szárnyal az arany árfolyama!

A Brexit-népszavazás eredményét sokan úgy kommentálják, mint amely az európai integráció 70 éves folyamatának visszafordítását jelenti. A piacon dúl a vihar, estek a részvények – érdekes módon a brit részvények kevésbé, mint az Egyesült Királyságon kívüli európaiak – és (a nemesfémek kivételével) lefelé indultak az árupiaci termékek. A befektetők a menedékeket keresik: a német 10 éves lejáratú állampapírok hozama rekord alacsony szintre csökkent (mínusz 0,17%), az USDJPY pedig a 100 körüli szintre süllyedt. (Ole Hansen, Saxo Bank)

Az arany nyert a legtöbbet a káoszon: két éve nem látott csúcsra ugrott pénteken (1.358 dollár/uncia), mielőtt megállt. Az arany erősödésének fő okai a brit döntés nyomán hirtelen megerősödött kockázatkerülés, és az a vélemény, hogy a Brexit csökkenti a közeli jövőbeni amerikai kamatemelés esélyét.
aranyfel

És akkor még nem beszéltünk a fertőzésveszélyről, hogy esetleg más európai politikusok is felvetik országuk kilépését az EU-ból. Az arany 25%-kal, az ezüst 30%-kal erősödött ebben az évben. Általában az ilyen erősödések már megtorpanásra késztetik a befektetőket, de most éppen nem látni különösebb okot arra, hogy valamilyen korrekció bekövetkezzék. Az erősödés mögött álló folyamatok ugyanis tovább folytatódnak: az USA-kamatemelésre rövidtávon már nem számít a piac, és a vagyonkezelők valószínűleg tovább növelik portfólióikban a nemesfémek arányát.

Az arany árfolyam-alakulása
arfolyam15


Május óta a fizikaiarany-alapú tőzsdei termékek iránti igény napról napra nő, míg a befektetési alapok június első két hetében vásároltak jelentős mértékben az arany piacán. A mostani rali nyomán valószínűleg létrejött egy új kereskedési sáv az aranyra, kb 75 USD-vel a korábbi fölött. Az új támasz 1.300 dollár/uncia és 1.275 dollár/uncia között alakulhat ki, a középtávú cél pedig valamivel 1.400 dollár/uncia alatt lehet.

( Forrás: profitline.hu )Egyszerűen fogalmazva a nemesfémek a „nemes” jelzőjüket azért kapták, mert nemes tulajdonságokkal rendelkeznek. A civilizáció évezredekben mérhető történetében az emberek sorsát végigkísérte és döntően befolyásolta egy ritka, gyönyörű, és nemes tulajdonságokkal bíró fém, az arany.

A befektetési arany piaca folyamatos fejlődés alatt áll a világban és Magyarországon egyaránt. A befektetési arany áfa és adómentes – az Európai Uniós irányelvekkel összhangban. Befektetőink számára teljes mértékben és biztonsággal garantált a közvetítésünk által vásárolt aranytömb eredete és annak minősége!

A gyakran ismételt kérdések között további információkat tudhat meg a befektetésekről és egyéb hasznos tudnivalókról. Néhány közülük:

    Mik a befektetési arany ismérvei?
    Mitől függ az arany ára?
    Mi a karát?
    Mennyi egy uncia?

Kapcsolat


    Tel: +36-88-565-805
    Fax: +36-88-565-806
    Email: info@fourgates.hu

Mentsd el a mobilodra névjegykártyánk a QR kód segítségével!

qrcode