Moszkva a világ legnagyobb aranyvásárlója

Az orosz jegybank egyre közelebb kerül az általa célként kijelölt értékű aranytartalék felhalmozásához.

russiangold


Tavaly év végén az orosz központi bank bejelentette, hogy öt éven belül 500 milliárd dollárra emeli aranytartalékát - és szorgalmasan dolgozik ennek teljesítésén. A Nemzetközi Valutaalap jelentése szerint februárban Moszkva volt a világ jegybankjai közül a legnagyobb aranyvásárló 356 ezer unciával. A kínai központi bank 320 ezer unciával a második lett.

A nemesfém ára februárban több mint 10 százalékkal emelkedett, unciánként 1234 dollárra. Az év eleje óta értéke 16 százalékkal ment feljebb, amivel a világ legjobban fizető befektetése lett - közölte a Bloomberg. Az amerikai állampapírok csak 2,9 százalékot hoztak.

Januárban Oroszország 20 tonnával, közel 1400 tonnára növelte aranytartalékát. Tartaléka 2005 óta csaknem négyszeresére emelkedett, nála aktívabban csak Kína vásárol, már csaknem elérte az 1400 tonnát. A világ rangsora: Egyesült Államok, Németország, Olaszország, Franciaország és a hatodik Oroszország.

(Forrás: napi.hu)
Egyszerűen fogalmazva a nemesfémek a „nemes” jelzőjüket azért kapták, mert nemes tulajdonságokkal rendelkeznek. A civilizáció évezredekben mérhető történetében az emberek sorsát végigkísérte és döntően befolyásolta egy ritka, gyönyörű, és nemes tulajdonságokkal bíró fém, az arany.

A befektetési arany piaca folyamatos fejlődés alatt áll a világban és Magyarországon egyaránt. A befektetési arany áfa és adómentes – az Európai Uniós irányelvekkel összhangban. Befektetőink számára teljes mértékben és biztonsággal garantált a közvetítésünk által vásárolt aranytömb eredete és annak minősége!

A gyakran ismételt kérdések között további információkat tudhat meg a befektetésekről és egyéb hasznos tudnivalókról. Néhány közülük:

    Mik a befektetési arany ismérvei?
    Mitől függ az arany ára?
    Mi a karát?
    Mennyi egy uncia?

Kapcsolat


    Tel: +36-88-565-805
    Fax: +36-88-565-806
    Email: info@fourgates.hu

Mentsd el a mobilodra névjegykártyánk a QR kód segítségével!

qrcode