Úgy ömlik a pénz az aranyba, mintha válság lenne

A befektetők öntik a pénzt a nemesfémekbe, ahogy a globális gazdasági lassulás szorongatja a piacokat. Egyre többen döntenek tehát úgy, hogy biztonságos menedékekbe csoportosítják át a tőkéjüket.

Közel 6 éve nem folyt ekkora mennyiségű tőke a nemesfémekbe, mint ezen a héten – derül ki a Bank of America Merrill Lynch (BAML) heti jelentéséből, amely a világpiaci tőkemozgásokat elemzi. A bank összesen 1,6 milliárd dollár (1,1 milliárd font) értékű követett pénzt fordítottak a befektetők arany és más nemesfém megvásárlására. Ráadásul 2010 óta csupán egyszer, 2015 elején volt olyan hét, amikor nagyobb mértékű volt a tőkebeáramlás – írja a Business Insider.

Az arany egyébként is legendás hírű biztonságos menedékeszköz.Vagyis a befektetők gyakran választják más nemesfémekkel együtt olyan helyzetekben, amikor gazdasági vagy pénzügyi válságot érzékelnek. Ennek egyik oka, hogy az arany fizikai eszközként sokkal biztosabbnak tűnik olyan időkben, amikor a piacok nagy kilengéseket és bizonytalanságokat mutatnak.
gold0212


Hangsúlyozva a piaci félelmeket a BAML rávilágított, hogy az elmúlt héten három fontos kockázatos eszközosztály is jelentős tőkekivonástól szenvedett. A részvénypiacokról 6,8 milliárd dollár szállt el, a magas hozamú kötvénypiacról 2,5 milliárd, míg a feltörekvő piaci államkötvényekből 1,1 milliárd dollár.

A tőkebeáramlás következtében 2016 eleje óta az árfolyamok is szárnyalnak.Az arany azonnali árfolyama idén már több mint 16 százalékot emelkedett, míg az ezüst 13 százalékkal, a platina pedig 7 százalékkal került feljebb.

A BAML jelentése azt követően látott napvilágot, hogy kiderült, az ETF Securities adatai szerint február 9-én mintegy 239 millió font értékű tőke áramlott az aranyba, ami a legnagyobb napi mérték a pénzügyi válság óta.

( Forrás: investor.hu )


Egyszerűen fogalmazva a nemesfémek a „nemes” jelzőjüket azért kapták, mert nemes tulajdonságokkal rendelkeznek. A civilizáció évezredekben mérhető történetében az emberek sorsát végigkísérte és döntően befolyásolta egy ritka, gyönyörű, és nemes tulajdonságokkal bíró fém, az arany.

A befektetési arany piaca folyamatos fejlődés alatt áll a világban és Magyarországon egyaránt. A befektetési arany áfa és adómentes – az Európai Uniós irányelvekkel összhangban. Befektetőink számára teljes mértékben és biztonsággal garantált a közvetítésünk által vásárolt aranytömb eredete és annak minősége!

A gyakran ismételt kérdések között további információkat tudhat meg a befektetésekről és egyéb hasznos tudnivalókról. Néhány közülük:

    Mik a befektetési arany ismérvei?
    Mitől függ az arany ára?
    Mi a karát?
    Mennyi egy uncia?

Kapcsolat


    Tel: +36-88-565-805
    Fax: +36-88-565-806
    Email: info@fourgates.hu

Mentsd el a mobilodra névjegykártyánk a QR kód segítségével!

qrcode